Lynnedslaget

Date 26.05.18

Hei venner av Hviterussland!

Som mange av dere allerede vet, kom vi til lett sjokkerte venner i Krupki på fredag kveld. Kl. 13 på dagen hadde det vært et forferdelig regn og tordenvær.

Og et kulelyn slo ned i huset til familien.

Huset sto umiddelbart i flammer. På vedlagte bilder ser dere resultatet. 4 brannbiler kom raskt til stedet, og de fikk relativt hurtig kontroll over brannen. Når vi kom fram, ca. kl. 21, var all brann og røk slukket. Men skadene er svært store.

Hele familien på 9 var hjemme under lynnedslaget, men alle kom seg ut fysisk uskadet. De takker Gud for det. Nærmest alle verdisaker, klær og møbler ble brent opp eller ødelagt. De kan ikke bo i huset.

Taket er brent opp, – som dere ser. Andre etasje, hvor barna sover, er totalskadd. Første etasje er brann eller vannskadet, og det stod fortsatt vann i kjelleren på mandag.

De to eldste «guttene» bor nå hos en familie, og resten bor i kirken og med mor.

Huset var ikke forsikret, og alt de har investert på alle måter, brant opp på kort tid.

 

Fair Share sendte en nødhjelpssending til Krupki den 24. mars i år. I forsendelsen var det klær, møbler, kjøkkenutstyr med mer. Dette lasset ligger fortsatt på lager og venter på myndighetenes tillatelse for utdeling. Ifølge pastor Nikolay, vil de kunne starte utdeling om ca. 2 uker. De vil da kunne skaffe ett papir, slik at en god del nødhjelp kan gis til familien etter brannen.

Men, som dere alle forstår, er behovet for økonomisk hjelp svært stor, og vi har avtalt med pastor Pavel at de tar med de pengene vi alle klarer å samle inn, når de reiser til Belarus i sommer.

Pengegaver kan sendes til innsamlingskonto:

1503.15.54389 og merkes med: Brannskade Vladimir

Kontoen står på Vestby pinsemenighet.

Back to Top